abstracte

Data limita pentru trimiterea abstractelor este 20 septembrie 2017

Abstractele trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
1. Sa fie redactate in limba engleza si romana (obligatoriu in ambele limbi), cu rezumatul propriu-zis de maximum 250 cuvinte (fara titlu, autori si afiliere), format Word, Times New Roman, 12. Fara figuri, tabele sau imagini.
2. Sa fie organizate ca: Introducere/Scop, Material si Metoda, Rezultate si Concluzii pentru studiile clinice, respectiv Introducere/Scop, Prezentarea cazului, Concluzii pentru prezentarile de caz.
Va rugam sa acordati o atentie deosebita gramaticii, textul fiind preluat așa cum este primit!
Se vor folosi termeni generici. De evitat folosirea denumirilor comerciale ale produselor.

Metoda de selectie a abstractelor:
Comitetul Stiintific al Conferintei isi rezerva dreptul de a decide abstractele acceptate, fiind incurajate lucrarile originale (studii clinice sau prezentari de caz). Numai abstractele acceptate de catre Comitetul Stiintific se vor regasi pe CD-ul Conferintei, care va avea ISBN.

O parte din lucrarile acceptate se vor prezenta ORAL in una din urmatoarele sesiuni:

  • cazuri clinice sectiunea seniori/pensionari (5 lucrari). Intrucat experienta seniorilor este importanta pentru noi, in aceasta sesiune se poate prezenta orice caz pe care autorul il considera interesant (inclusiv din practica pneumologica generala, nu numai cazuri de somnologie si VNI).
  • cazuri clinice de somnologie sesiunea rezidenti (5 lucrari)
  • cazuri clinice de somnologie sesiunea studenti (5 lucrari)
  • cazuri clinice VNI (5 lucrari) – se adreseaza tuturor medicilor
  • studii clinice de somnologie – Simpozionului tinerilor somnologi (5 lucrari)
    Selectia va fi facuta de Comitetul Stiintific al Conferintei in functie de calitatea abstractului, caracteristicile autorului prezentator (pensionar/rezident/student etc.).

Restul abstractelor acceptate vor fi prezentate in cadrul Conferintei sub forma de postere (dimensiune obligatorie postere: 60×100 cm, portrait).

Autorii lucrarilor acceptate vor fi anuntati incepand cu data de 9 OCTOMBRIE 2017.

Simpozionul Tinerilor Somnologi
5 abstracte de studii clinice vor fi selectionate spre a fi prezentate sub forma de comunicari orale in cadrul Simpozionului tinerilor somnologi, simpozion-competitie cu premii. Autorii trebuie sa fie obligatoriu membri SRP si sa aiba maximum 40 de ani impliniti in 2017. Moderatorii simpozionului vor selecta cele mai bune 3 lucrari, care vor fi premiate.

Rezumatele se trimit pe adresa contact@conferintasomnologie.ro, pana la data de 20 septembrie 2017.